Meny

Meny

Här presenterar vi vår meny, ungefär en vecka före serveringstillfället. Då vet vi vilka råvaror vi och våra odlare har att skörda och kan förse oss med. Vi serverar enbart ekologisk mat, uteslutande från svenska producenter och så långt det går från våra lokala ekoodlare och vår egen ekoodling. Fisk och skaldjur som serveras på StrandNära är KRAV-märkt. Vi ber er vänligen observera att vi enbart tar emot förbokade bord på StrandNära.

Under sommarens ljumma kvällar och vid vissa vår- och hösthelger, serverar vi ekologiska middagar på Eco by StrandNära .

Se våra öppettider här!

_ _ _

E K O L O G I S K   V Å R M E N Y

 

F Ö R E  M A T E N:

Brödservering med dubbelfermenterat smör smaksatt med öländsk rapsolja & torkade örter

 

F Ö R R Ä T T :

 

H U V U D R Ä T T :

 

E F T E R R Ä T T :

 

_ _ _

3 rätters meny 620 kr

Samtliga rätter tillagas på ekologiska råvaror, därför kan rätterna variera beroende på de råvaror vi får tag på.
Fråga oss gärna om innehåll och allergener så hjälper vi er på bästa sätt.
Matalleriger måste föranmälas.

_ _ _

För er som vill bo bra, nära havet och naturen, njuta av lugnet på ön och äta en härlig ekologisk frukost hos oss, har vi samlat våra bästa rekommendationer för mat och fika runt om på vår. Här tipsar vi även om gårdsbutiker runt om på ön, där ni kan göra fina inköp, för att sedan tillaga i vårt gästkök och ta med ut på en picknick till solnedgången nere vi stranden eller vid en stenmur uppe på Alvaret med vidunderlig utsikt. Vi hjälper er att hitta de finaste smultronställena runt om på ön så att ni får en härlig upplevelse att ta med er hem i minnet. Vårt boende med frukost är öppet för privata bokningar från april till oktober.

_ _ _

VÅRA RÅVAROR

Samtliga grönsaker & rotfrukter från Solmarka Biodynamiska Gård och vår egen ekoodling. Kött och fisk är ekologiskt och KRAV-märkt, allt vårt kött kommer från Svenska KRAV-gårdars åker och äng och från svenska skogar och fjäll, från gård och natur som bidrar till den livsviktiga mångfalden!

VÄXTBASERAT

Vissa av våra rätter är växtbaserade, många är vegetariska, vi prioriterar lokala ekologiska, hållbara råvaror, därför har vi inte möjlighet att anpassa menyn till att vara komplett utan animaliska råvaror, då många veganska alternativ inte uppfyller våra krav på hållbarhet.

MATALLERGIER

Vi försöker i bästa möjliga mån att anpassa våra rätter om du har en matallergi eller intolerans. För att vi ska kunna göra det på bästa sätt, ber vi dig meddela eventuella matallergier till oss redan när du bokar ditt bord. Matallergier måste föranmälas.