Meny

Meny

Här presenterar vi vår meny, ungefär en vecka före serveringstillfället. Då vet vi vilka råvaror vi och våra odlare har att skörda och kan förse oss med. Vi serverar enbart ekologisk mat, uteslutande från svenska producenter och så långt det går från våra lokala ekoodlare och vår egen ekoodling. Fisk och skaldjur som serveras på StrandNära är KRAV-märkt. Vi ber er vänligen observera att vi enbart tar emot förbokade bord på StrandNära.

Under sommarens ljumma kvällar och vid vissa vår- och hösthelger, serverar vi ekologiska middagar på Eco by StrandNära .

Se våra öppettider här!

_ _ _

E K O L O G I S K  S O M M A R M E N Y

F Ö R R Ä T T :

Variation på solmogen tomat från Solmarka Gård, tomat & basilikakräm, rostade krutonger med öländsk rapsolja & citrongräs, ljummet tomatvatten, färsk basilika från köksträdgården

Carpaccio på confiterade gulbetor från Solmarka Gård, färskostkräm med sommarörter från köksträdgården, gröna skott & salladsblad, rostade hasselnötter, fläderblomsvinägrette, riven getost.

Ceviche på kallrökt skivad torsk från nordvästatlanten, gurka, picklade senapsfrön, libbsticka,
fänkål, äpple, citrusemulsion, krispig sallad

H U V U D R Ä T T :

Vildfångad KRAV-märkt torskrygg från Norra Ishavet, citrongräsconfitterade primörmorötter med Öländsk kallpressad rapsolja, variation på fänkål, sandefjordsås, forellrom

KRAV-märkt Rostbiff från Solmarka Gård, ljummen sommarsallad med rödbetor,
citron- & dragonmajonäs, senapsört

Grön frittata på zucchini, kikärt, senapsört, citrongräsconfitterade morötter med Öländsk kallpressad rapsolja, belugalinser, rostade hasselnötter, lagrad Almnäs Tegelost

Vin- & gräddkokta blåmusslor med fänkål & lök från Solmarka gård, färska sommarörter från köksträdgården, grön örtmajonäs , rostad levain från Ekenäs Hantverksbageri

E F T E R R Ä T T :

Semifreddo med smak av espresso & choklad, mjölkchokladkräm, rostad vit choklad,
mandel & havre, karamell med rosmarin

Sommardröm på växtbaserad maräng, vit choklad- & limekräm, bipollen, sockerkokta bär, rostade zucchinikärnor

Tre sorters ostar, marmelad på våra egna björnbär, honung från Korpskogs Bigård, rostade nötter,  surdegsknäcke

_ _ _

Välj mellan 2 eller 3 rätter | 2 rätter 500 kr | 3 rätter 620 kr

Samtliga rätter tillagas på ekologiska råvaror, därför kan rätterna variera beroende på de råvaror vi får tag på.
Fråga oss gärna om innehåll och allergener så hjälper vi er på bästa sätt.
Matalleriger måste föranmälas.

_ _ _

För er som vill bo bra, nära havet och naturen, njuta av lugnet på ön och äta en härlig ekologisk frukost hos oss, har vi samlat våra bästa rekommendationer för mat och fika runt om på vår. Här tipsar vi även om gårdsbutiker runt om på ön, där ni kan göra fina inköp, för att sedan tillaga i vårt gästkök och ta med ut på en picknick till solnedgången nere vi stranden eller vid en stenmur uppe på Alvaret med vidunderlig utsikt. Vi hjälper er att hitta de finaste smultronställena runt om på ön så att ni får en härlig upplevelse att ta med er hem i minnet. Vårt boende med frukost är öppet för privata bokningar från april till oktober.

_ _ _

VÅRA RÅVAROR

Samtliga grönsaker & rotfrukter från Solmarka Biodynamiska Gård och vår egen ekoodling. Kött och fisk är ekologiskt och KRAV-märkt, allt vårt kött kommer från Svenska KRAV-gårdars åker och äng och från svenska skogar och fjäll, från gård och natur som bidrar till den livsviktiga mångfalden!

VÄXTBASERAT

Vissa av våra rätter är växtbaserade, många är vegetariska, vi prioriterar lokala ekologiska, hållbara råvaror, därför har vi inte möjlighet att anpassa menyn till att vara komplett utan animaliska råvaror, då många veganska alternativ inte uppfyller våra krav på hållbarhet.

MATALLERGIER

Vi försöker i bästa möjliga mån att anpassa våra rätter om du har en matallergi eller intolerans. För att vi ska kunna göra det på bästa sätt, ber vi dig meddela eventuella matallergier till oss redan när du bokar ditt bord. Matallergier måste föranmälas.