Upplev Öland hållbart

Stora Frö

Utanför grinden till StrandNära passerar Ölands cykel- och vandringsled, på en kort promenad når du havet med södra ölands längsta klapperstensstrand, en långgrund och barnvänlig strand med sandbotten. Haga Park som du ser från stranden är ett paradis för windsurfing och kitesurfing. På en viss sträcka är det även tillåtet för hundar att ta sig ett dopp. Om du har ett intresse för golf borde du testa någon av Ölands 11 golfbanor. Fyra av dem ligger inom en radie på 4 mil från StrandNära.

Stora Frö är ett litet idylliskt Ölandssamhälle med ett blomstrande sommarliv. Byn bjuder på konsthantverkare i form av krukmakeri, textilkonst & gallerier. Längs den rosklädda bygatan finns loppisar & Ölands Örtagård, en fröjd för dig som är intresserad av livets dofter och smaker. För den som är intresserad av fåglar och fågelskådning ligger naturskyddsområdet Beijershamn en kort promenad härifrån, som även bjuder på bra fiskevatten. För natursköna upplevelser finns världsarvet Alvaret med sitt unika växt- och djurliv, perfekt för långa & avkopplande promenader med fantastiska vyer.

År 2005 blev Stora Frö utnämnd till Årets ölandsby, fast förankrad mellan bördiga fält i öster och tallhedsskog, litorinavall och variationsrik kalmarsundskust i väster. Byn värnar både om det pietetsfulla och om den moderna husbyggararkitekturen.

Sandbergen

Strandnära ligger ett stenkast från den kilometerlånga, natursköna klapperstenstranden och de höga sandbergen. Här kan Du sola och bada i det långgrunda vattnet med mjuk och len sandbotten. Utsikten bjuder på en vy över Kalmarsund och Kalmar med sitt vackra slott. Njut av den vackra solnedgången under en kvällspromenad längs de sluttande sandbergen.

Haga Park

Ett par hundra meter bort ligger Haga Parks friluftsområdet med badplats, lekplats, windsurfingcenter och volleybollplan. Här finns under sommartid uthyrning av surfingutrustning, kajaker, minigolf och cyklar.

Badstränder

För den som vill åka på utflykt kan vi varmt rekommendera stränderna runt om i vår närhet.

  • Bjärbybadet med små sanddynor
  • Bläslinge fiskehamn & strand, dit konstnärer söker sig för det vackra ljuset
  • Stenåsabadet med sin lummiga badplats & minigolf
  • Ispeudde utanför Stora Rör
  • Lökenäs utanför Glömminge
  • Kalvhagen i Mörbylånga