B&B in the Villa

Badhotell anno 1926

Välkommen till ett miljöcertifierat EkoHotell i klassisk, skandinavisk Badhotellstil. Det gläder oss att kunna föra vidare det som fröken Julia en gång i tiden skapade då hon byggde Pensionat Sandbergen på 20-talet. Julia drev ”Café Julia” i Mörbylånga samtidigt som hon byggde pensionatet och vår strävan är att återskapa känslan av ett badpensionat som lever och är tillgängligt för gäster som vill njuta av Öland, året runt.

På StrandNära sover  du med gott samvete på våra vita eko-certifierade lakan av ekologisk bomull. Vaknar upp till fågelkvitter och en härlig ekologisk frukost med rykande färskt ekocertifierat kaffe från Henrik på Blekinge Kafferosteri & hembakt bröd på ekologiskt Ölandsvete från Isgärde kvarn, strax norr om bron. Därefter är det bara att lämna rummet för att ge dig ut på dagens äventyr. Vi kallar våra rum för B&B, då den ekologiska frukosten ingår i alla våra rum.

Priser & lediga rum hittar du här genom att fylla i datum & antal personer.

På övervåningen i vår Villa finns fem hotellrum med privata badrum. Ett av rummen kallar vi ”Twin-Room”, det består av två sovrum, en gemensam hall och ett badrum med toalett & dusch, i det ena sovrummet finns ytterligare ett badrum med toalett och handfat. Det här rummet passar utmärkt för två sällskap som vill bo tillsammans men samtidigt få lite avskildhet, samt för familjer med äldre barn som reder sig själva.

I våra rum ”B&B in the Villa” ingår:

  • ekologiska miljöcertifierade bomullslakan
  • Svanen-märkta sängar, svensktillverkade av Hilding Anders
  • handdukar i ekofrotté
  • ekologisk skandinavisk frukost
  • badrum med dusch
  • balkong
  • Wi-Fi

Rummen är inredda i naturliga, ljusa färger och material. Alla våra rum i Villan ligger på andra våningen i huvudbyggnaden, en trätrappa upp. På nedervåningen i Villan serveras frukosten mellan 8-10 för alla våra boende gäster. Du som väljer att boka rum i Villan kan njuta av lugnet och de idylliska omgivningarna i vårt vardagsrum, inspireras av magasin & lyssna på lugn, avkopplande musik. Vintertid kan du njuta av den sprakande kaminen och solens strålar som tittar in genom söderfönstren. Ett par timmar på eftermiddagen finns vi alltid på plats. Vi svarar gärna på frågor och tipsar om smultronställen, under den tiden är vår espressomaskin ingång och det går utmärkt att beställa kaffe, te, vin och öl.

Vi ber Er vänligen notera att StrandNära är en rökfri anläggning, i enlighet med den nya tobakslagen som gäller från 1 juli 2019, det gäller både inomhus och utomhusmiljöer.