Om oss och våra drömmar

Att våga drömma & att leva sin dröm

Genom att med ödmjukhet och vänlighet se till vår framtid, göra hållbara val som gynnar framtida generationer, skapar vi möjligheter till att förverkliga drömmar.

”För oss handlar det om att med eftertanke och på ett ödmjukt sätt ta vara på & förvalta de naturliga resurser som finns för att skapa ett hållbart och sunt samhälle.

Det är viktigt för oss att den mat vi stoppar i oss tas fram på naturlig väg och inte innehåller en massa onödiga, giftiga kemikalier som inte bara påverkar våra liv direkt utan även påverkar miljön och framtiden. Det är viktigt för oss att veta att djuren hanteras på ett rättvist och varsamt sätt, att de får vistas utomhus i fria miljöer och att de får utlopp för sina naturliga beteende och en bra tid här på jorden.”

Anno 1926

År 1926, samma år som första dansen gick på Sandbergens Dansbana, påbörjades byggandet av pittoreska Pensionat Sandbergen. Det som idag är ett av Ölands äldst bevarade badpensionat stod klart bara ett par år senare. På den tiden var det en kvinna från andra sidan sundet, Julia & hennes två döttrar, med kafé nere i  Mörbylånga och rum för resande i Kalmar, som byggde & drev pensionatet. Hit kom badgästerna med färja från fastlandet, för att besöka ön.

Badpensionatet hade en egen bil med chaufför som hämtade gästerna vid färjan intill Kalmarsund, för att sedan köra dem runt på ön och visa upp vad den tiden hade att erbjuda. Det var många välbärgade damer som bodde och åt på pensionatet vid den tiden. Det svarta pianot som stod på golvet i matsalen spelades det på varje kväll. En av våra nutida besökare berättar att hon spenderade många av sina barndoms somrar här på badpensionatet och hon minns särskilt att det fanns en golvbräda i matsalen som knarrade, gick man på den slutade pianot att spela.Hon berättar vidare om rummen som var så vackert inredda, i varje rum stod ett vackert porslinsfat & en porslinskanna. En annan besökare berättar vidare om sin mormor som arbetade på pensionatet, hon fick spendera sina sommarlov här. Historierna är många och långa om det gamla anrika pensionatet, det var ett välbesökt och populärt resmål.

Samla på lyckliga ögonblick – inte på saker

Idag är det vi, Erica & Mikael Anerhaf, som äger och driver StrandNära. Vi startade företaget på hösten 2007, då 25 år gamla utan vare sig pengar eller nämnvärd branscherfarenhet. Mikael läste sista året på Sjökaptensprogrammet och gjorde sitt examensarbete samtidigt. Erica tog sin ekonomexamen drygt ett och ett halvt år tidigare, hon tog tjänstledigt från sin tjänst som kommersiellt ansvarig på IKEA.  Vi var envisa, energiska och vi ville verkligen lyckas. Det var en tuff resa, först att övertala bankerna för att sedan i februari 2008 påbörja en totalrenovering och kunna öppna upp ett par månader senare för att för första gången ta emot gäster.

Namnet StrandNära syftar till dess unika läge, äkthet & natursköna guldkant. Vår filosofi präglas av långsiktig hållbarhet och en vacker framtid. StrandNära är vårt lilla hjärta, det är här våra drömmar finns & vi älskar det vi gör. StrandNära gör vårt liv rikt på lyckliga ögonblick. Alla fantastiska möten med människor från hela världen. För oss är det viktigaste att vi och våra medmänniskor mår bra och är lyckliga.

Vi vill passa på att hälsa dig varmt välkommen hit till StrandNära & vi hoppas att Du ska trivas lika bra som vi!

Tusen tack till alla ni som tror på oss, stöttar oss & till alla underbara gäster som gör att vi trivs så himla bra & gör det möjligt för oss att fortsätta driva vårt älskade StrandNära!

Erica & Mikael Anerhaf, ägare sedan oktober 2007