Eco by StrandNära

Äta på StrandNära

På Eco by StrandNära, tror vi på enkel och ärlig ekologisk mat där grönsakerna får ta mycket plats. Vi fokuserar på att låta maten stå i centrum och att ge varje råvara den plats den förtjänar. Vi tror att ett ödmjukt förhållande till naturens resurser ger oss en möjlighet att skapa en vacker framtid för kommande generationer, därför lagar vi vår mat på uteslutande ekologiska råvaror.

Under sommarens ljumma kvällar och vid vissa vår- och hösthelger, kan du boka bord för att äta middag på Eco by StrandNära .

_ _ _

Se våra öppettider här!

Vi har ett begränsat antal platser och tar endast emot förbokade bord. Vänligen notera att vi tyvärr inte kan ta emot bokningar för sällskap större än 8 personer under ordinarie öppettider.

_ _ _

Vårt koncept bygger på en hållbar framtid där råvaran går direkt från jord till bord. Vi samarbetar med ekologiska odlare och hanterar varje råvara varsamt. Alla våra rätter lagas i köket på StrandNära, med helt naturliga råvaror & kärlek. Vår meny kan variera beroende på väder & odlingsförhållanden. Varje dag går vi ut i vår odling och plockar vår egen skörd som vi kompletterar med den dagliga leverans vi får från de ekoodlare vi handlar från. Först då vet vi vilka råvaror vi har att tillaga för kvällen. Det är något som vi ser som en fantastisk förmån, att råvarorna plockas direkt från jorden och efter ett par timmar har vi dem i vårt kök.

Vi fokuserar på att låta maten stå i centrum och att varje råvara får den plats den förtjänar. Våra rotfrukter & ägg kommer från Botulf på biodynamiska Solmarka Gård, där hönsen springer fritt på stora åkrar. Många av våra fantastiska grönsaker, tomater, bär, örter & blommor plockar vi solmoget direkt från vår egen ekoodling. Öl och vin väljer vi tillsammans med handlare som handlar direkt från ekologiska gårdar & bryggerier. För oss är det här självklarheter och vi kallar det lyx.

StrandNäras servering är listad som en av Sveriges bästa restauranger i 360°EAT GUIDE & White Guide, KRAV-certifierad & medlem i Regional Matkultur Öland samt Ölands Krögarförening.Under 2014 certifierade vi StrandNära som 9:e restaurang i Sverige med 3 KRAV-märken – den mest omfattande märkningen i Sverige som garanterar att Minst 90% av det totala inköpsvärdet av livsmedel består av KRAV-märkta/EU-ekologiska/MSC-märkta produkter