Eco by StrandNära

Middagar på StrandNära

På Eco by StrandNära, tror vi på enkel och ärlig ekologisk mat där grönsakerna får ta mycket plats. Vi fokuserar på att låta maten stå i centrum och att ge varje råvara den plats den förtjänar. Vi tror att ett ödmjukt förhållande till naturens resurser ger oss en möjlighet att skapa en vacker framtid för kommande generationer, därför lagar vi vår mat på uteslutande ekologiska råvaror.

_ _ _

BOKA BORD

Vi serverar kvällsmiddagar sommartid, måndag-lördag, 7 veckor om året, samt vid Påsk, Kristi Himmelsfärd & Ölands Skördefest, förbokade bord.

På sommaren öppnar vi måndagen efter midsommar och stänger andra lördagen i augusti.

Vi har ett begränsat antal platser och tar endast emot förbokade bord. Vänligen notera att vi tyvärr inte kan ta emot bokningar för sällskap större än 8 personer under ordinarie öppettider.

PRIVATA SITTNINGAR

För sällskap fler än åtta personer går det utmärkt att boka privata sittningar året runt.


I samarbete med easyTableBooking.se

_ _ _

Hos oss står de ekologiska råvarorna i centrum. Alla våra rotfrukter & ägg kommer från Botulf på biodynamiska Solmarka Gård där hönsen springer fritt på stora åkrar. Våra fantastiska grönsaker, tomater, bär, örter & blommor plockar vi tillsammans med IngMarie på ekologiska Portskjulet i Björnhovda, ett par gånger i veckan. För oss är det här självklarheter och vi kallar det lyx!

StrandNäras servering är listad som en av Sveriges bästa resturanger i White Guide, KRAV-certifierad & medlem i Regional Matkultur Öland samt Ölands Krögarförening.Under 2014 certifierade vi StrandNära som 9:e restaurang i Sverige med 3 KRAV-märken – den mest omfattande märkningen i Sverige som garanterar att Minst 90% av det totala inköpsvärdet av livsmedel består av KRAV-märkta/EU-ekologiska/MSC-märkta produkter

Bildresultat för krav 90 %