Varför välja StrandNära

Vi gör det med hjärtat

Vårt lilla ekohotell är långt mer än en plats att bo på. StrandNära är mest av allt en stämning och ett hem. Ett hem som välkomnar sina gäster på ett ödmjukt och avslappnat sätt. Vi bryr oss, om gästen, om naturen och om våra medmänniskor. Vi fokuserar på naturlig, stilla lyx, god ekologisk mat och den behagliga, vackra omgivningen.

Under 2014 certifierade vi StrandNära som 9:e ekorestaurang i Sverige med 3 KRAV-märken – den mest omfattande märkningen i sverige som garanterar att Minst 90% av det totala inköpsvärdet av livsmedel består av KRAV-märkta/EU-ekologiska/MSC-märkta produkter. Vi är fortfarande Ölands enda Ekohotell & Ekorestaurang och jobbar ständigt mot att vara 100% ekologiska.

Bildresultat för krav 90 %

Våra fantastiska råvaror

Vi väljer noga ut våra ekologiska råvaror. Alla våra rotfrukter & ägg kommer från Botulf & Ruth på biodynamiska Solmarka Gård där hönsen springer fritt på stora åkrar. Våra fantastiska grönsaker, tomater, bär, örter & blommor plockar vi på vår egen ekologiska odling. Öl och vin väljer vi ut tillsammans med ekologiska vinhandlare, som vi och handlarna själva besöker handlar med ekologiska gårdar & bryggerier. För oss är det här självklarheter och vi kallar det ren och skär lyx med så lite klimatpåverkan som möjligt. Vår tid på jorden är begränsad, vi är bara här ett litet tag, vi lånar en liten plats. Den platsen måste vi ta hand om, se till att den är fin när vi lämnar, med så få avtryck som möjligt inför nästa generation.

En vacker framtid

För oss handlar det om att med eftertanke och på ett ödmjukt sätt ta vara på & förvalta de naturliga resurser som finns för att skapa ett hållbart och sunt samhälle. Det är  viktigt att den mat vi stoppar i oss tas fram på naturlig väg och inte innehåller en massa onödiga, giftiga kemikalier som inte bara påverkar våra liv direkt utan även påverkar miljön och framtiden på ett helt ohållbart sätt. Det betyder även väldigt mycket för oss att kunna lita på att djuren hanteras på ett rättvist och varsamt  sätt, att de får vistas utomhus i fria miljöer så att de får utlopp för sina naturliga beteende och en bra tid här på jorden.

Tillsammans kan vi göra skillnad

Vi människor är beroende av att vår planet har ett mångfacetterat  djurliv och bevarade naturtillgångar. Av all mat vi äter så härstammar en tredjedel från bin och andra pollinatörers arbete. Allt vi behöver finns i naturen, från honung till världshav, floder, skogar och ängar. Samtidigt som vi är det största hotet mot naturen är vi också den enda varelse som kan rädda den. En välmående planet är det enda vi inte kan klara oss utan och det är inte för sent att rädda den. Därför är det så viktigt att vi människor går tillsammans för att påverka, för att rädda världen och skapa en hållbar, vacker framtid.

Fånga chansen – du med

Det är faktiskt så himla enkelt! Alla val vi gör får konsekvenser, inte bara för oss själva, utan för hela världen. Våra naturtillgångar är begränsade och vi måste lära oss att leva i harmoni med moder jord. Vi är alla sammanlänkade, en enhet – vår hälsa hänger på planetens hälsa. Nu har vi alla chansen att göra något – fånga den!

”There is noting like a dream to create the future”

– Victor Hugo