StrandNära Organic Microfarming

Från vår egen jord till vårt eget bord

Vi vill ständigt utveckla och förstärka vårt syfte och filosofi, att skapa en hållbar & vacker framtid för kommande generationer. Därför har vi nu påbörjat ett nytt kapitel i vår verksamhetsliv. Ett kapitel som innebär att vi i ännu större utsträckning kan bidra till att inspirera och motivera fler människor att leva hållbart. Att odla, ta tillvara och förädla, för att sedan njuta av det man själv skapat. Ett kapitel som sluter cirkeln kring vår verksamhet, om ett kretslopp där vi tar första steget mot att bli självförsörjande. Från vår egen jord till vårt eget bord & åter tillbaka till vår egen jord. StrandNära har två egna odlingar om 10 000 kvm som är under uppbyggnad.

Att driva en mikrofarm

Termen mikroodling, ibland uttryckt som två ord: mikro & odling, används för att beskriva jordbruk som görs i mindre skala. Som namnet antyder, arbetar mikrofarmare vanligtvis i små markområden på fem hektar eller mindre.
Mikrofarmar är några av de bästa typerna av trädgårdar du kan bygga. De är hjälpsamma, hållbara, miljövänliga och ett bra sätt att öka jordbruksproduktionen i vår moderna livsstil.

Mikrofarmare har praktiserats sedan mänskligheten började jordbruksmetoder. Konceptet går igenom en återuppkomst i dagens städer. Det finns olika fördelar för mikrofarmare. En av de mest tilltalande aspekterna att de inte kräver betydande investeringar eller arbetskraft. Vem som helst kan ta upp microfarming för att upprätthålla en hälsosam livsstil. Det är ett bra sätt att förbättra vår hälsa genom motion, ekologisk mat och naturinteraktion.

Även om mikrofarmarna är små i naturen erbjuder de ett brett utbud av jordbruksalternativ. Mikrofarmare odlar ett brett sortiment av grödor och är ibland involverade i djurhållning. Dessutom hjälper de oss att producera lite av vår egen mat, öka hållbarheten och minska vårt beroende av kommersiella marknader.

Också i processen, ger människor med mikrofarmar tillbaka till naturen genom att vara naturvänliga. Således har en mikrofarm fördelar i våra fysiska, kommersiella och miljömässiga order och ansvarsområden.

Oavsett om det är en liten köksträdgård, en större tomt eller bara ett litet område i ditt hus som är avskilt för trädgårdsarbete som en hobby, kan en mikrofarm vara till nytta.