Receptionen på StrandNära

ÖPPETTIDER I RECEPTIONEN

7.30-11 & 16-18

Receptionen är öppen dagligen då vi har hotellgäster på StrandNära.

Under incheckningen, par timmar på eftermiddagen finns vi alltid på plats i vår Reception & Kaffebar. Vi svarar gärna på frågor och tipsar om smultronställen, under den tiden är vår espressomaskin ingång och det går utmärkt att beställa ett glas vin, en kopp kaffe eller te att njuta av i soffan.

Några ord om våra ekologiska drycker:

Blekinge Specialty Coffee

Vårt kaffe kommer från Blekinge Specialty Coffe och är ekologiskt certifierat. Blekinge Specialty Coffee importerar specialkaffe som står ut från den ohållbara industriproduktionen världen över. De vill hålla resan från planta till kopp transparent och tillsammans med producenterna få fram kvalitet och hållbart naturkaffe. Bönor rostas av Henrik Arvidsson i Olofström, svensk mästare i kafferostning och fyra i VM och bryggs av framtidens kaffedrickare.

Kaffeplantorna och kaffeträden trivs bäst 10 till 20 grader norr och söder om ekvatorn. I växlande klimat med varma och svala nätter och i sluttningar på höjden 1000 – 2000 meter över havet. Kaffeträdet får sitt liv från att ett kaffebär planterats för att gro. Efter nio till femton månader har de växt upp och blivit tillräckligt starka för att planteras på fältet. Det finns olika metoder för att odla kaffe. Det mest hållbara och naturliga sättet är att låta naturen själv odla kaffet! Läs mer om Blekinge Specialty Coffee här!

 

Ekologiskt vin

Vi tycker om bra vin och är väldigt noga med att välja våra drycker med omsorg. Vi hoppas att du finner något som faller just dig i smaken, vår personal hjälper gärna till!

Våra viner importeras av ett privat litet familjeföretag med stor känsla för kvalitét och omtanke. Vi handlar enbart med ekologiska och biodynamiskt certifierade produkter.

Ekologiskt vin görs på druvor som odlas som förr i tiden, men med kunskapen av idag. Det vill säga utan hjälp av kemiska bekämpningsmedel som verkar inifrån vinrankan och lämnar spårämnen i druvan. Traditionell besprutning med kopparsulfat är tillåten för ekologiska viner i alla länder.

De exakta kraven för ekologiska viner varierar i olika delar av världen; inom EU ska druvorna odlas utan konstgödsel, utan kemisk ogräsbekämpning och utan kemiska växtskyddsmedel som penetrerar vinrankan. I exempelvis USA får inte sulfiter tillsättas vilket gör deras lagstiftning både strikt och kan tyckas lite märklig, sulfiter är ju vinets konserveringsmedel.

Ekologiskt vin är bättre för miljön

Det finns inga tvivel, vid ekologisk odling minskar utsläppen av kemikalier i miljön. Vindruvan är världens mest odlade frukt, och det är även den kraftigast besprutade. Detta i kombination gör valet av ekologiskt vin bland det kraftfullaste du kan göra för miljön, genom matkassen. Helt problemfritt är dock inte ekologiskt odling. Koppar i form av kopparsulfat får besprutas även i en ekologisk vingård.