B&B in the Garden

Badhotell anno 1926

Välkommen till ett miljöcertifierat EkoHotell i skandinavisk Badhotellstil. Det gläder oss att kunna föra vidare det som fröken Julia en gång i tiden skapade då hon byggde Pensionat Sandbergen på 20-talet. Julia drev ”Café Julia” i Mörbylånga samtidigt som hon byggde pensionatet och vår strävan är att återskapa känslan av ett badpensionat som lever och är tillgängligt för gäster som vill njuta av Öland, året runt.

På StrandNära sover  du med gott samvete på våra vita eko-certifierade lakan av ekologisk bomull. Vaknar upp till fågelkvitter och en härlig ekologisk frukost med rykande färskt ekocertifierat kaffe från Henrik på Blekinge Kafferosteri & hembakt bröd på ekologiskt Ölandsvete från Isgärde kvarn, strax norr om bron. Därefter är det bara att lämna rummet för att ge dig ut på dagens äventyr. Vi kallar våra rum för B&B, då den ekologiska frukosten ingår i alla våra rum.

Priser & lediga rum hittar du här genom att fylla i datum & antal personer. I trädgården finns det tio rum, alla rum har badrum och egen ingång. Våra trädgårdsrum ligger i markplan och har helglasade altandörrar som släpper in solens underbara strålar och ger rummet ett fantastiskt ljus. Här finns även en liten uteplats. På StrandNära bor du i harmoni med naturen.

I våra rum ”B&B in the Garden” ingår:

  • ekologiska miljöcertifierade bomullslakan
  • Svanen-märkta sängar, svensktillverkade av Hilding Anders
  • handdukar i ekofrotté
  • ekologisk skandinavisk frukost
  • badrum med dusch
  • uteplats

Rummen i trädgården är inredda i naturliga, dova färger och material.  Färgerna i dessa rum går i vitt & blått, rummen är ljusa och harmoniskt inredda. Alla våra rum i Trädgården ligger på markplan med ingång från vår lummiga innergård, en härligt charmig trädgårdsmiljö.

Den ekologiska frukosten serveras i Villan, klockan 8-10, för alla våra boende gäster. Du som väljer att boka rum i Trädgården kan njuta av lugnet och de idylliska omgivningarna i vårt gästkök, inspireras av magasin & lyssna på lugnt, avkopplande fågelkvitter.  Ett par timmar på eftermiddagen finns vi alltid på plats i vår Vin & Kaffebar. Vi svarar gärna på frågor och tipsar om smultronställen, under den tiden är vår espressomaskin ingång och det går utmärkt att beställa kaffe, te, vin och öl.

Vi ber er vänligen notera att StrandNära är en rökfri anläggning, i enlighet med den nya tobakslagen som gäller från 1 juli 2019, det gäller både inomhus och utomhusmiljöer.