Öland Spirar & Skördefest

Öland Spirar

Varje år välkomnar vi våren med en härlig vårfest – Ölands Spirar! Temat för helgen är trädgård, naturupplevelser och lantliv. Över hela Öland erbjuds du som besökare aktiviteter i denna anda. Shoppa, ät gott och upptäck sevärdheter på en vårfager ö. Konst, musik och litteratur är kulturella inslag som kryddar din vistelse.

Bland orkidéer och fågelsång hittar du avkoppling och inspiration. Öland med sina självklara värden i landskapet som t ex Världsarvet på södra Öland, strandängar och stenkust är upplevelser du inte hittar någon annanstans.

Ölands Skördefest

Sista dagarna i september varje år slår de öländska skafferierna upp dörrarna på vid gavel och lockar till njutning av odlarårets resultat. Affärer, gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer säljer och serverar nyskördade och förädlade läckerheter. Ölands Skördefest har något för alla. Årets Skördefest bjuder på drygt 900 aktiviteter över hela ön! Skördefesten knyter ihop alla från slott till koja, från bransch till bransch, från norr till söder.

Vi serverar vår skördemiddag, bestående av en ekologisk 3-rättersmeny tillagad på nyskördade råvaror, från våra egna odlingar och från Solmarka, precis som vanligt även i år. Obs enbart förbokning.

2020 är Ölands officiella Skördefest med stora evenemang inställt. Ön bjuder istället in till att försiktigt & ödmjukt, med hänsyn till varandra, besöka de fantastiska, små, lokala konst & mathantverkarna som finns runt om på Öland. Välkommen att uppleva Öland i höstskrud, en underbar hösthelg där våra lokala bönder säljer höstens skörd. En helg där våra fantastiska konstnärer & hantverkare visar upp och säljer sina alster. Det här blir helt enkelt ett steg tillbaka, till det äkta, ursprungliga Öland med allt vad öns fantastiska företagare, hantverkare, konstnärer och entreprenörer har att erbjuda.

Ekologisk Skördemiddag på StrandNära

Under Ölands Skördefest serverar vi en vällagad ekologisk trerätters meny tillagad på nyskördade råvaror från vår egen odling och lokala ekobönder. Menyn varierar från år till år, bland annat har vi serverat vår succé, den krämiga ekologiska Pumpasoppan med stenugnsbakat pumpabröd belönad med priset Godaste Pumpasoppan av Skördefesten. Obs enbart förbokning.