Mat & Dryck

Middagar på Eco by StrandNära

Vid vissa tillfällen varje år serverar vi ekologiska sommarmiddagar på StrandNära.

Se våra öppettider här!

Tänk på att boka bord i god tid via online bokningen nedan då vi har begränsat med antal platser.

Vårt koncept bygger på en hållbar framtid där råvaran går direkt från jord till bord. Vi samarbetar med ekologiska odlare och hanterar varje råvara varsamt. Alla våra rätter lagas i köket på StrandNära, med helt naturliga råvaror & kärlek. Vår meny kan variera beroende på väder & odlingsförhållanden. Varje dag går vi ut i vår odling och plockar vår egen skörd som vi kompletterar med den dagliga leverans vi får från de ekoodlare vi handlar från. Först då vet vi vilka råvaror vi har att tillaga för kvällen. Det är något som vi ser som en fantastisk förmån, att råvarorna plockas direkt från jorden och efter ett par timmar har vi dem i vårt kök.

Vi fokuserar på att låta maten stå i centrum och att varje råvara får den plats den förtjänar. Våra rotfrukter & ägg kommer från Botulf på biodynamiska Solmarka Gård, där hönsen springer fritt på stora åkrar. Många av våra fantastiska grönsaker, tomater, bär, örter & blommor plockar vi solmoget direkt från vår egen ekoodling. Öl och vin väljer vi tillsammans med handlare som handlar direkt från ekologiska gårdar & bryggerier. För oss är det här självklarheter och vi kallar det lyx.

Eco by StrandNära är listade i White Guide, KRAV-certifierad & medlem i Regional Matkultur Öland samt Ölands Krögarförening.

VÄNLIGEN OBSERVERA: bord för middagar måste bokas separat om du har bokat boende och inte valt till det i din bokning, det finns ett begränsat antal platser kvällstid.


Om du bokar ett bord, mötes- eller hotellrum hos oss behandlar vi dina Personuppgifter i syfte att tillhandahålla, hantera, administrera, följa upp och ta betalt för din bokning. Detta omfattar även vår behandling i syfte att påminna eller informera dig om din bokning i anslutning till din vistelse.

Det är nödvändigt att du lämnar de uppgifter vi efterfrågar för att vi ska kunna hantera din bokning. När du bokar åt annan ansvarar du gentemot oss för att du har tillåtelse från den eller de andra personerna att StrandNära HB behandlar dess Personuppgifter i enlighet med denna Integritetspolicy.

StrandNära är eko-certifierade med 3 KRAV-märken. Den mest omfattande märkningen i Sverige som garanterar att Minst 90% av det totala inköpsvärdet av livsmedel består av KRAV-märkta/EU-ekologiska/MSC-märkta produkter.