Vår EkoRestaurang – Eco by StrandNära

Välkommen att boka bord hos oss. Vi har ett begränsat antal platser varje kväll och tar enbart emot förbokade bord. Om du har bokat boende hos oss måste du boka bord separat här om du önskar äta hos oss, vi ger alla våra boende gäster möjligheten att själva välja om de vill äta hos oss.

I samarbete med easyTableBooking.se

Eco by StrandNära

På sommarkvällarna dukar vi om i vårt café & öppnar upp för kvällsserveringen Eco by StrandNära. Här njuter Ni av en härlig ekologisk middag i skenet av solnedgången mellan strandtallarna.

Vår restaurang Eco By StrandNära är öppen sommartid. Vårt koncept bygger på en hållbar framtid där råvaran går direkt från jord till bord. Vi samarbetar med ekologiska odlare och hanterar varje råvara varsamt. Alla våra rätter lagas i köket på StrandNära, med helt naturliga råvaror & kärlek. Vår meny kan variera beroende på väder & odlingsförhållanden. Varje dag får vi nya leveranser av odlarna, först då vet vi vilka råvaror vi har att tillaga för kvällen. Det är något som vi ser som en fantastisk förmån, att råvarorna plockas direkt från jorden och efter ett par timmar har vi dem i vårt kök.

Vi fokuserar på att låta maten stå i centrum och att varje råvara får den plats den förtjänar. Alla våra rotfrukter & ägg kommer från Botulf & Ruth på biodynamiska Solmarka Gård, där hönsen springer fritt på stora åkrar. Våra fantastiska grönsaker, tomater, bär, örter & blommor plockar vi tillsammans med IngMarie på ekologiska Portskjulet i Björnhovda. Öl och vin väljer vi tillsammans med Peter de Gooyert som handlar direkt från ekologiska gårdar & bryggerier. För oss är det här självklarheter och vi kallar det lyx.

StrandNäras servering är listad i White Guide, KRAV-certifierad & medlem i Regional Matkultur Öland samt Ölands Krögarförening.

whiteguide

StrandNäras restaurang är eko-certifierade med 3 KRAV-märken. Den mest omfattande märkningen i Sverige som garanterar att Minst 90% av det totala inköpsvärdet av livsmedel består av KRAV-märkta/EU-ekologiska/MSC-märkta produkter.

Bildresultat för krav 90 %

28 maj 2015 | I kategori: