Viktig information med anledning av Covid-19

Bästa gäster,

På grund av den rådande situationen kring Covid-19 informerar vi nedan.
Vi lever just nu i en tid då vi har väldigt få svar och där varje dags informationsflöde och beslut kan vara helt avgörande för hur vi väljer att agera just den dagen.
På StrandNära följer vi myndighetens rekommendationer. Dagens rekommendation är att vi inte ska resa om vi inte verkligen måste, utan stanna hemma för att minska smittspridning. För att respektera det beslutet, ta hänsyn till sjukvården på Öland/Kalmar och vår omgivning, har vi valt att hålla stängt så länge det är rekommendationen. Det känns fel i våra hjärtan att bidra till att sprida smittan och därmed riskera både vår egen och våra medmänniskors hälsa och liv.
Det känns väldigt ledsamt rent personligt att behöva ta ett beslut som detta. För vårt företag, och många med oss, innebär den här situationen självklart en stor ekonomisk påverkan. Vi har vidtagit de ekonomiska åtgärder vi har möjlighet till och ser ljust på framtiden. Det finns tyvärr inget utrymme för oss att ta några som helst ekonomiska eller hälsorelaterade risker i en situation som denna. Då vi är små är vi otroligt sårbara och känsliga för både sjukdomar och bortfall, det är en risk vi i detta läge inte möjlighet att ta.
Sett till ett gemensamt ansvar för att göra allt vi kan i hopp om att minska riskerna och belastningen på samhället i stort så känns det rätt att ta vårt ansvar när det handlar om att sätta fokus på omtanke, hälsa och liv framför det egna intresset och egoismen. Pengar får aldrig bli viktigare än det mänskliga livet, omtanken och medmänskligheten. Vi ser fram emot att möta alla underbara gäster så snart den här situation är över.
Vi lägger vårt hjärta och själ i det vi gör på StrandNära och hoppas på er vänligaste förståelse.
_____________________________________________
 
Vi behåller för tillfället StrandNära öppet för bokningar av rum och frukost från och med den 30 april och framåt.
Folkhälsomyndigheten anser att risken för smittspridning i samhället är mycket hög.  Vi håller öppet i linje med myndighetens rekommendationer. Under den här unika situationen ber vi dig följa rekommendationerna från Världshälsoorganisationen samt lokala myndigheter och hälsoorganisationer.
De som planerar att besöka oss på StrandNära och känner sjukdomssymtom ska stanna hemma samt kontakta sjukvården. Vad gäller Covid-19 följer vi utvecklingen noggrant och kommer att meddela om Folkhälsomyndigheten ändrar sina rekommendationer och regeringens eventuella beslut.
_____________________________________________
SÄKERHETEN GÅR FÖRST
Vi förstår att du som gäst kan känna osäkerhet kring dina reseplaner på grund av den föränderliga situationen som orsakats av coronaviruset (covid-19). På StrandNära vill vi hjälpa dig på ett så effektivt sätt som möjligt, så att du ska känna dig trygg. Vårt mål är att göra din resa till oss trygg, i situationer som denna måste vi även göra det lätt att hålla sig i säkerhet. Därför erbjuder vi dig som gäst att kostnadsfritt boka om din vistelse hos oss, om du redan har en bokning. Du kan självklart boka av din vistelse, men för oss skulle det betyda oerhört mycket om du istället valde att boka om.
Vi ber med vårt hjärta, att du och dina vänner fortsatt väljer att besöka de hotell, restauranger, caféer och andra besöksmål ni har i er omgivning. Just Du som gäst är så enormt viktig för att vi företagare ska kunna fortsätta driva våra verksamheter när den här krisen är över.
Med hopp om en ljus och hållbar framtid tillsammans.