Påsk på StrandNära

Fira Påsk på StrandNära

Varmt välkommen att fira påsk med oss på StrandNära.

Långfredagen och Påskafton, från kl 18.00 serverar vi en ekologisk påskmeny. Tänk på att boka bord i god tid, då vi ber er vänligen notera att vi bara tar emot förbokade bord.

I samarbete med easyTableBooking.se

Ekologisk PåskMeny på StrandNära

FÖRRÄTTER
Ramslöksoppa med tryffelfärskost & sojatapioka
eller
Tre sorters sill med fläder, granatäppel & ruccola, på rågbröd av Ölandsvete

HUVUDRÄTTER
Vildfångad torskrygg, jordärtskocka, brynt skaldjurssås, vattenkrasse, grillad citron, gräslök
eller
Långbakad Solmarka Biff, sotad, karamelliserad kål, palsternackspuré, rödvinssky,
lagrad får & getost från Järna mejeri.

EFTERRÄTT
Citroncurd, rosmarinkolasås, hallonrulle, vaniljmaräng, honungsrostat havre

– 2 rätter 425 kr, 3 rätter 550 kr –

__________________________________________________

Vårt koncept bygger på en hållbar framtid där råvaran går direkt från jord till bord. Vi samarbetar med ekologiska odlare och hanterar varje råvara varsamt. Alla våra rätter lagas i köket på StrandNära, med helt naturliga råvaror & kärlek. Vår meny kan variera beroende på väder & odlingsförhållanden. Varje dag får vi nya leveranser av odlarna, först då vet vi vilka råvaror vi har att tillaga för kvällen. Det är något som vi ser som en fantastisk förmån, att råvarorna plockas direkt från jorden och efter ett par timmar har vi dem i vårt kök.

Vi fokuserar på att låta maten stå i centrum och att varje råvara får den plats den förtjänar. Alla våra rotfrukter & ägg kommer från Botulf på biodynamiska Solmarka Gård, där hönsen springer fritt på stora åkrar. Våra fantastiska grönsaker, tomater, bär, örter & blommor plockar vi tillsammans med IngMarie & Stefan på ekologiska Portskjulet i Björnhovda. Öl och vin väljer vi tillsammans med Peter de Gooyert som handlar direkt från ekologiska gårdar & bryggerier. För oss är det här självklarheter och vi kallar det lyx.

StrandNäras servering är listad i White Guide, KRAV-certifierad & medlem i Regional Matkultur Öland samt Ölands Krögarförening.
_______

Vi hälsar Er varmt välkomna att uppleva påsken på Öland!