Hösten & vintern på StrandNära

Öland är fantastiskt vackert på hösten & vintern. Kom och slappna av i en lugn och harmonisk miljö, njut av en kopp varm choklad med lätt vispad grädde framför brasan, gå långa promenader längs med havet, fyll på med energi och känn kroppen återhämta sig.

Vårt Bed&Breakfast är öppet för avkopplande weekends året runt. Boka ditt boende hos oss här!

Vintern på Skäftekärr

Inför julen bjuder Öland på härliga små julmarknader. Under Allhelgonahegen hålls julmässan på Skäftekärr, den äldsta i Kalmar Län. Under tre dagar bjuds besökarna på ett brett utbud av högklassigt hantverk. Läs mer här!

Vintern i Himmelsberga

En traditionell & stämningsfull julmarknad med äkta hantverk och smaker finner du på Himmelsberga i november. Kvalitetshantverk, konst, mathantverk och en välfylld och julpyntad handelsbod möter besökarna. Kaffestugan dukar upp julfika med hembakade kakor, julgröt och skinksmörgås. Läs mer här!

Vintern på Capellagården

Andra advent, söndag 4 december 10-16, anordnas en årlig julmarknad på Capellagården. Trädgårdsbutiken är öppen denna dag och i Norrlängan hittar du elevprodukter från avdelningarna keramik, textil och trä. Läs mer här!

Vintern på Kalmar Slott

Levande ljus från marschaller och facklor strålar ikapp med ljuset från stan och reflekteras i Kalmarsunds mörka vatten den 30 november till 3 december

Julmässan på Kalmar Slott är landets mest stämningsfulla mässa och också en av de största. Att gå på julmässan har blivit en tradition många av besökarna kommer långväga ifrån. Kalmar ligger i en del av landet där det är gott om hantverkare. Här hittar du över 120 av landets bästa slöjdare. Många av utställarna kommer från Kalmar län, men även resten av landet finns representerat.

Naturligtvis hittar du också alla julbordets frestelser i den välfyllda matboden. Under mässdagarna sker också många kringaktiviteter. Gå och lyssna på stämningsfull julmusik i den pittoreska Slottskyrkan eller se olika uppträdanden med anknytning till vinter och juletid. Hela slottet är öppet, och besökarna går på samma golvtiljor som många av våra största kungar och drottningar en gång klivit på.

Gustav Vasa, drottning Margareta och Karl XI är bara några av storheterna som bott här. Det sägenomspunna slottets historia sträcker sig 800 år tillbaka i tiden. Under lång tid var Kalmar Slott en betydelsefull försvarsanläggning, som kallades Rikets nyckel på grund av sitt strategiska läge. Då gick gränsen mot Danmark bara några mil söder om staden, eftersom Skåne och Blekinge var danskt. Kalmar Slott fick sitt nuvarande utseende under 1500-talet. Läs mer här!

1 Jun 2015 | I kategori: