StrandNära – Ölands första EkoRestaurang

Under 2014 certifierade vi StrandNära som 9:e ekorestaurang i Sverige med 3 KRAV-märken – den mest omfattande märkningen i sverige som garanterar att Minst 90% av det totala inköpsvärdet av livsmedel består av KRAV-märkta/EU-ekologiska/MSC-märkta produkter

Bildresultat för krav 90 %

Vi väljer noga ut våra ekologiska råvaror. Alla våra rotfrukter & ägg kommer från Botulf på biodynamiska Solmarka Gård där hönsen springer fritt på stora åkrar. Våra fantastiska grönsaker, tomater, bär, örter & blommor plockar vi tillsammans med IngMarie på ekologiska Portskjulet i Björnhovda ett par gånger i veckan. Öl och vin väljer vi ut tillsammans med Peter de Gooyert som själv besöker handlar enbart med ekologiska gårdar & bryggerier. För oss är det här självklarheter och vi kallar det lyx!

Här kan du läsa ett jättefint reportage som Ölandsmagazinet har skrivit om StrandNära

publicerat maj 2014.

här har KRAV skrivit ett fint reportage

publicerat juni 2014.

båda reportagen belyser vår ekologiska inriktning.
VARFÖR ARBETAR VI MED EKOLOGISKA RÅVAROR & EN HÅLLBAR FRAMTID I FOKUS?

Erica Anerhaf, ägare på StrandNära, svarar:

För oss handlar det om att med eftertanke och på ett ödmjukt sätt ta vara på & förvalta de naturliga resurser som finns för att skapa ett hållbart och sunt samhälle. Det är  viktigt att den mat vi stoppar i oss tas fram på naturlig väg och inte innehåller en massa onödiga, giftiga kemikalier som inte bara påverkar våra liv direkt utan även påverkar miljön och framtiden på ett helt ohållbart sätt. Det betyder även väldigt mycket för oss att kunna lita på att djuren hanteras på ett rättvist och varsamt  sätt, att de får vistas utomhus i fria miljöer så att de får utlopp för sina naturliga beteende och en bra tid här på jorden.

 

28 maj 2015 | I kategori: