EkoCafé

Vårt lilla EkoCafé är öppet för fika året om!

Lördag & Söndag 12-17 året runt
Måndagen efter midsommar till andra söndagen i augusti 12-17 dagligen
Extra öppet under skördefesten fre-sö 12-17, kristi himmelsfärd to-sö 12-17

I vårt EkoCafe kl 12-17, tar vi inte emot bordsbokningar, det är bara att komma förbi & känna sig varmt välkommen.

Välkommen till ett ekologiskt LantCafé i gammal pensionatmiljö. Det gläder oss att äntligen kunna återskapa det som fröken Julia en gång i tiden då hon byggde Pensionat Sandbergen på 20-talet var så duktig på! Julia drev ”Café Julia” i Mörbylånga samtidigt som hon byggde pensionatet och vår strävan är att återskapa känslan av ett pensionat som lever och är tillgängligt för gäster som vill njuta av Öland året om.

Ekologiska Rustika Surdegfrallor

Våra ekologiska surdegsfrallor är slow baked på fullkornsvete & kli och serveras med olika sorters ekologiska pålägg såsom ekologiska charkuterier och ostar från lokala gårdsmejeri, hemkokta marmelader & sylt, allt 100 % ekologiskt. Kombinera din egen lilla tallrik med smoothie, yoghurt med honung, chiapudding eller varför inte en liten söt pajbit – det finns veganvänliga alternativ samt gluten och laktosfritt!

För den sötsugna – Ekologiska Hembakta kakor & pajer

Vi serverar hembakta ekologiska kakor och söta pajer, efter gamla familjerecept. Prova våra fina bakverk som chokladpavlova, valnötstårta eller surdegsbullar, gjorda på 100 % ekologiska råvaror, även här har vi veganvänliga alternativ samt gluten och laktosfritt.

Vi bakar allt här på StrandNära och använder alltid minst 90 % ekologiska råvaror.

För den som är sugen på lite saltare fika – Ekologisk liten vegetarisk Sopptallrik & Små Grillade Smörgåsar serveras 12-15.

Vi serverar  inte lunch på StrandNära, men för den som inte bara vill njuta av en kaka har vi, mitt på dagen 12-15, en liten sopptallrik som alternativ, med en liten skål soppa, lite bröd, lite smör & lite grönt, de är vegetariska & en av sopporna är även vegan & mjölkfri. Sopporna görs på 100 % ekologiska råvaror sånär som på det öländska vattnet och lagas från grunden här på StrandNära. Vi serverar även små grillade smörgåsar, på lantbröd, med fyllningar som varierar, till exempel helgrillad ekologisk RekoKyckling med solmarka ost, ruccola & tomat, tre sorters ostar med torkade aprikoser eller salami & brie med soltorkad tomat. Gemensamt för de alla är att det bara är gjorda på 100 % ekologiska ingredienser & passar utmärkt för den som är sugen på ett lite saltare & matigare alternativ än bara en kaka.

Ekologiskt Till barnen

Det finns småkakor, ostsmörgås (finns gluten & laktosfritt) och ofta har vi även pannkakor med sylt & grädde (innehåller mjöl & smör), självklart är allt ekologiskt!

Ekologisk Dryck

Vi serverar ett stort utbud av uteslutande ekologiska drycker såsom olika fruktjuicer, äpple, blåbär, fläder, svarta vinbär & blodapelsin. Vi har lemonad med smak av bland annat vanilj, citron, ros & fläder. Det finns även både öl & vin för den som önskar. Vårt utbud varierar beroende på tillgång från våra leverantörer, när det handlar om ekologiska råvaror så finns det ett begränsat utbud av råvaror. Fläder & äpple är bra exempel, likaså svarta björnbär & blåbär, tar det slut får vi vänta tills de finns i naturen igen.

Bildresultat för krav 90 %

28 Maj 2015 | I kategori: